Dalâl Marouf – gitariste

Gitarist

Vanaf het moment dat ik het nummer  Bohemian Rhapsody hoorde van Queen bij het muziekprogramma Toppop was het duidelijk dat ik gitarist wilde worden. Vanaf mijn 18de tot op de dag van vandaag heb ik in verschillende bands gespeeld als gitarist zowel akoestisch als elektrisch.

Akoestisch Gitaar

Ik ben erg gecharmeerd van Singer songwritersmuziek, daarbij is Neil Young wel mijn grootste voorbeeld. Ook zijn manier van gitaarspelen en dan vooral zijn akoestische gitaarspel vind ik erg inspirerend. Ik heb jarenlang op mijn gitaar Taylor 410E gespeeld en vind het nog steeds een van de beste gitaren die ooit gemaakt zijn. Tegenwoordig speel ik wat vaker op mijn Eastman AC830 gitaar en maak daarbij gebruik van het Misi systeem om de boel te versterken wat voor mij goed werkt. Als versterker gebruik ik de AER Domino 2 die ik ook gebruik bij kleine akoestische optredens als klein P.A. Mijn gitaarspel is vooral gericht op het begeleiden van mijn stem en op die manier treed ik ook op als Singer songwriter. Ik vind het wel belangrijk dat zo ritmisch mogelijk te doen waarbij de kunst van het weglaten centraal staat.

Elektrisch Gitaar

Naast mijn akoestische passie ben ik ook erg veel bezig met elektrisch gitaar. Ik heb voor wat betreft soli veel geluisterd naar David Gilmour, een ster in het fraseren van de juiste noot op de juiste plek maar ook zijn toonvorming vind ik fantastisch.

Dalâl Marouf-gitariste

Daarnaast houd ik ook heel erg van ‘slagjes’ spelen en heb veel geluisterd naar Nile Rodgers als gitarist bij Chic en Sister Sledge.
Voor dit soort muziek gebruik ik altijd mijn Squier Telecaster made in Japan, begin jaren 80 gefabriceerd. Het is daarom ook de oudste gitaar die ik heb en ben er nog steeds erg blij mee. Niet voor niets is er een ‘run’ op deze gitaren!
Voor het ruigere werk speel ik vaak op mijn Gibson Les Paul Classic re-issue 1960 een heerlijke gitaar met veel sustain waar ik solistisch goed mee uit te voeten kan.

Effecten en Versterking
Voor de versterking van mijn elektrische gitaren ben ik na een lange zoektocht uiteindelijk bij de VOX AC30 uitgekomen. Het is de enige versterker die zowel mijn Fender als mijn Gibson goed weergeeft en dat is niet gebruikelijk aangezien beiden gitaren een verschillend karakter hebben. Voor effecten gebruik is losse pedaaltjes zoals de Ibanez Tube-screamer, Fulltone Fulldrive, Boss delay en chorus, Jimi Hendrix Wah wah.
Echt alleen het noodzakelijke. Ik ga altijd uit van een clean goede sound en bouw dat dan langzaam op met effecten.
Ik ben geen effectengitarist en houd van een zo’n neutraal mogelijk geluid.

Optreden Bands

Als gitarist treed ik regelmatig op. Ik heb net mijn laatste optreden gedaan met Girls Wanna have fun en speelde in deze band vanaf 1997. Op 18 april 2015 deden wij ons laatste optreden in een uitverkocht Paradiso grote zaal. Een prachtige afsluiter!

Ook heb ik jaren gewerkt bij Groove the Princess. Groove the Princess speelt jaren 70 Danceclassics en treedt nog steeds op aanvraag op, voor meer info kun je contact opnemen.

Daarnaast speel ik in de vrouwenrockformatie Roxxy, waarbij we naast Rockcovers ook popcovers spelen en zelfs een bewerking doen van Madonna’s nummer “Music” je kunt hierover ook contact opnemen.

Ik treed ook op als sessiegitarist zowel akoestisch als elektrisch en val graag in voor andere gitaristen. Ook kun je mij boeken als begeleider van artiesten of als organisator voor losse projecten zoals bijv. Chicks ‘n strings